Welkom op de website van BV de Maasoever.

  

 


Beste webserver,

We willen u met dit bericht informeren over het feit dat deze website per 31 oktober 2017 niet meer bijgewerkt of geüpdatet kan/zal worden.

Per 31 maart 2018 zal onze website offline zal gaan.

De link naar en van onze nieuwe website:

http://bvdemaasoever.nl/

 

 

 

Shirtponsor:

 

                                

 Laatste nieuws (updates):

De thuiswedstrijden in seizoen 2017-2018 van de MLBB Hoofdklassen Kader (Maasoever 1), Libre (Maasoever 2) en Driebanden (Maasoever A) worden op biljart 2 gespeeld.

 

 

In Memoriam ,  John Timmermans

 

Vandaag ontvingen we het bericht dat na een lange ziekte, toch nog te vroeg van ons heen is gegaan, ons zeer gewaardeerd lid John Timmermans.
John werd na het opheffen van de vereniging BC Kessel, lid van BV de Maasoever, waar hij tot kort voor zijn dood op een hoog niveau heeft gebiljart.
Naast actief speler was John ook een zeer behulpzaam lid als het ging om organiseren, en John droeg zorg voor het materiaal wat altijd door de leden en gasten die kwamen biljarten zeer gewaardeerd werd.

John we zullen jou missen en vooral nooit vergeten.

Mr Tee. Rust zacht.

Namens alle leden.
Hay Hanssen.
Voorzitter.

 

 

Günther Verstappen kampioen Open Kessels 3 Banden 2017 (zie pagina OK3 toernooi)

 

 

 

Eindstand competitie 16-17:

MLBB Kader Hoofdklasse: 6e plaats van 14 teams;

MLBB Drieband Hoofdklasse: 5e plaats van 11 teams;

MLBB Libre 1e klasse A: 12e van 12 teams;

KNBB Libre klasse C2A: 6e van 12 teams;

KNBB Drieband klasse B2: 10e van 10 teams;

KNBB Libre klasse C4: team 1 werd 6e en team 2 werd 11e van 13 teams;

KNBB Damesteams: 2e van 3 teams;

KNBB Bandstoten klasse/poule B/A: 4e van 5 teams;

KNBB Bandstoten klasse/poule C/B: 2e van 5 teams.

 

Historie BV De Maasoever

Biljartvereniging de Maasoever werd opgericht op initiatief van Lambert Coenen voormalig exploitant van de Maasoever. Per 1 november 1984 vond de officiële inschrijving plaats. Met name Huub Suntjes was in de beginjaren een groot stimulator van onze club. Door het wegvallen van Café Bonaparte vond 15 jaar geleden de integratie plaats met BC Kessel die op dat moment juist nog hun 40 jarig jubileum gevierd hadden.

In 2009 hebben we ons 25 jarig bestaansfeest gevierd met een demo van niemand minder dan Raymond Ceulemans.

Op dit moment hebben we zo'n 30 actieve leden en wordt er met 6 teams aan de nationale competitie deelgenomen. Er zijn enkele dames en diverse senioren in onze vereniging actief.

Dat BV de Maasoever een bloeiende vereniging is bleek in het verleden meermaals, toen wij in de jaren negentig garant stonden voor de organisatie van 3 voorrondes voor het Nederlands Kampioenschap met de 64 beste driebanders van Nederland. Daarna nog eens gevolgd door een Internationale Grand Prix met deelname van vrijwel alle wereldtoppers. Vervolgens de organisatie van een ontmoeting tussen de toppers uit Noord Limburg en de vier beste Zuid Amerikanen. In de seizoenen 2013 en '14 volgde nog de organisatie van het Nederlands Kampioenschap Libre 2e klasse en het NK driebanden 3e klasse. In seizoen 2015 de organisatie van het NK Libre 4e klasse.

Jaarlijks terugkerend is het Open Kessels Driebanden Toernooi, waarvan in 2016 alweer de 23ste editie plaats heeft!


Seizoen 16-17  BV De Maasoever

Terugkijkend op het afgelopen seizoen was de Maasoever zeer actief. Een groot aantal van 14 teams, waarbij 4 seniorenteams, 1 kaderteam, 4 libreteams, 2 driebandenteam, 1 damesteam en 2 bandstootteams namen deel aan de competitie.

Als biljarttoetje organiseerde BV de Maasoever wederom het traditionele Open Kessels Driebanden Toernooi. 20 spelers hebben in 2017 geprobeerd de titel te bemachtigen. Als uiteindelijke winnaar kwam Günther Verstappen uit de bus.

Buiten het reguliere biljarten, kan in ons clublokaal ook gepoold worden. Ook in deze discipline worden regelmatig toernooien georganiseerd buiten de biljartvereniging om: individueel, koppel (mix) en niet te vergeten het jaarlijkse combitoernooi, een mutidisciplinetoernooi bestaande uit teams van 3 spelers, een poolspeler, een librespeler en een driebandenspeler. Zowel voor deze wedstrijden als voor het Open Kessels Driebanden, staat deelname hieraan voor iedereen open.

In de loop van 2017 zal het 5-ballen spel geintroduceerd worden. Meer info hierover volgt te zijner tijd.

Kom gerust eens een kijkje nemen in ons clublokaal en laat je verrassen door de veelzijdigheid van de biljartsport!!!

 

Veel plezier met het bekijken van deze site.

  

Contactgegevens:

Voorzitter Hay Hanssen: h.m.hanssen@home.nl 

Secretaris Jacques van den Beuken: velasjacques@gmail.com

Webmaster/Competitieuitslagen:  BVdeMaasoever@outlook.com

Bankrelatie: Rabobank Peel, Maas & Leudal  NL36RABO0125394896